Verslag Volante Rally 2019

Verslag Volante Rally 2019

10e Volante Rally, zaterdag 13 april 2019

Volante Rally 1

Zaterdagochtend 13 april half 10, op het prachtige Recreatiepark de Heidebloem in Schaijk. De eerste deelnemers arriveren over het stoffige landweggetje om hun auto’s in formatie op te stellen op het startveld. Het belooft een zonnige maar koude dag (slechts 8 graden) te worden. 40 deelnemende equipes worden verwacht met auto’s, variërend van een Austin Healey 3000 van bouwjaar 1962 tot een Volkswagen Polo GTI van 2019. 57 jaar versus 4 maanden, allemaal gaan zij dezelfde “challenge” aan.

Volante Rally 2

Om half elf wordt onder het genot van koffie met een heerlijk gebakje het welkomstwoord verzorgt door onze voorzitter Bertram Padmos, de briefing en wat toelichting op het programma van de dag wordt door Paul Neeskens van Rally Support verzorgt, de huisleverancier van Volante als het gaat om het ontwikkelen en begeleiden van de Rally. Na de briefing mag het routeboek in ontvangst worden genomen en kan de voorbereiding voor de navigators worden gestart.

Volante Rally 3

Iets over elf gaat de eerste equipe (Rengerink en Doomen in de Porsche 911R) van start. Vervolgens wordt in een takt van één minuut gestart. Van de 40 equipes zijn er bij de start al een aantal die zich afvragen of ze niet linksaf moeten? Toch verlaat iedere equipe volgzaam het startveld rechtsafslaand…

Traject 1 betrof het systeem “grensbenadering”. De route voerde vanaf de startlocatie door de Reeksche heide naar Escharen, richting Gassel om vervolgens in Beers over te gaan in traject 2 volgens het “Bol-pijl” systeem. Traject 2 eindigt op het terrein van boomkwekerij Ebben voor de test.
De test is dit jaar bewust op een afgesloten terrein georganiseerd, zodat we ongestoord even onze gang konden gaan. Voorgaande jaren leidde dit (ondanks dat we ons feitelijk gezien aan de regels hielden) nogal eens tot ergernis van medeweggebruikers.

Na de test bij Ebben wordt de route vervolgd met traject 3 volgens het systeem “punten vrije route”. Hierbij hebben de equipes aardig de vrije hand om de route zelf te bepalen, maar is men als het goed is via Vianen onderlangs Cuijk richting Oeffelt en om Gennep gereden om vervolgens bij eethuis de Diepen in Milsbeek uit te komen alwaar de stempelkaart ingeleverd diende te worden en even tijd was voor een koffiestop.

Volante Rally 4

Traject 4 volgens het systeem “pijlen kortste, punten één na kortste route” voerde vanaf Milsbeek langs de prachtige grensweggetjes van Grafwegen, Breedeweg en De Horst door naar de Duitse dorpjes Kranenburg, Mehr en eindigend in Niel.
Traject 5 wordt verreden volgens de routebeschrijving op de kaart en begeleidde de equipes in wisselende weersomstandigheden door de poldernatuur van Kekerdom, Erlecom, Persingen (het kleinste kerkdorp van Nederland) via de Ooij over de dijk richting Nijmegen. Aan het einde van de dijk start traject 6 wederom volgens het “bol-pijl” systeem richting de finish op Fort Lent, alwaar de auto’s op de mooie cirkelvormige parkeerplaats kunnen worden opgesteld en een verdiend hapje en drankje staat te wachten voor de deelnemers.

Tijdens de borrel en het napraten op Fort Lent wordt de prijsuitreiking gedaan door onze voorzitter Bertram Padmos. Zoals Bertram ook in zijn dankwoord benadrukt, kijken we terug op een geslaagde 10e Volante Rally en ook deze dag had niet zo mooi georganiseerd kunnen worden zonder de ondersteuning van onze sponsoren; HAN Automotive, Ingenieursbureau Detech, Rally support, Recreatiepark de Heidebloem, auto magazine Classic Cars, Meguiars, Oliehandel.nl en Mahotec. Daarnaast ook een dankjewel voor het bestuur van Volante en de vrijwilligers die de Rally dit jaar georganiseerd en ondersteund hebben.

Heb je als Volante lid naar aanleiding van dit evenement zin om mee te doen in de organisatie of ondersteuning van de Rally of een ander Volante evenement, meld je dan aan via het contactformulier op onze website.


De Winnaars van de 10e Volante Rally, zaterdag 13 april 2019:

1e plaats: BMW 328iT E36
Bestuurder: Luke Kaal
Navigator: Sam van der Horst

2e plaats: BMW E46 (i.p.v. Toyota Starlet)
Bestuurder: Kevin Kaiser
Navigator: Marco van Mourik

3e plaats: Porsche 911
Bestuurder: Pepijn Timmermans
Navigator: Ronald Timmermans


De foto’s, gemaakt door Anne Pardoel, Ad van Son, Recreatiepark de Heidebloem en Jelte Mollema, staan hieronder.

Foto’s Volante Rally 2019


De Volante Rally 2019 werd mede mogelijk gemaakt door de steun van:

Comments are closed.