Verslag Volante Rally 2016

Verslag Volante Rally 2016

Onder de inmiddels traditionele voorjaarszon werd op 9 april jl. alweer de 7e Volante rally gereden.

Volante Rally 2016-1

44 equipes stonden rond de klok van 11 uur bij de fa. Imparts in Ede te trappelen om aan deze editie te beginnen. Zoals gebruikelijk bestond het deelnemersveld uit een bont gezelschap van auto’s en deelnemers. Ook dit jaar mochten we weer een aantal deelnemers begroeten, die voor de eerste keer meereden. Daarnaast uiteraard waren er genoeg equipes aanwezig die nog geen enkele editie hebben overgeslagen. De rit voerde de deelnemers vanuit Ede over de prachtige Utrechtse Heuvelrug naar het eindpunt, Residence Rhenen in het gelijknamige Rhenen.

Volante Rally 2016-2

Ook dit jaar bleek de route weer de nodige verrassingen te bevatten, wat Paul de opmerking ontlokte om alle wegen van het complete industrieterrein waar Imparts is gevestigd af te breken en opnieuw aan te leggen omdat de eerste opdracht voor veel equipes toch weer een onoverbrugbaar probleem betekende.

Aangekomen op het eindpunt werd er door alle deelnemers in afwachting van de einduitslag nog gezellig nagepraat onder het genot van een borrel en een hapje. Enkele equipes zijn nog gebleven om te genieten van een heerlijk diner.

Volante Rally 2016-3

Na veel gereken en gepuzzel werden uiteindelijk de prijswinnaars bekend gemaakt:

1. Mike van Thiel en Maarten van Zuijlen met de Volvo V70R
2. Luuk Potze en Robert Noeverman met de Nissan 240Z
3. Chris Westland en Jarno Spijker met de BMW 1602

De prijs voor de “meest bijzondere” auto ging dit jaar naar de auto van Jeanette Polman en Hélène Blankespoor. Zij reden de rally met een prachtige Triumph Stag uit 1976.

Allen van harte gefeliciteerd!
Nagenieten? Bekijk hieronder of op facebook de foto’s!

Een reactie van een van de deelnemers:
“Wederom een super mooie dag, niet vanwege het weer, maar vanwege een top organisatie! Volgend jaar weer! Dank voor al jullie inzet.”

Foto’s Volante Rally 2016


De Volante Rally 2016 werd mede mogelijk door de steun van:

Comments are closed.