Verslag Volante Rally 2013

Verslag Volante Rally 2013

Op 20 april was hij er alweer. De Volante Rally 2013.

Volante Rally 2013-1

De vierde editie van de succesvolle rally met “speciale auto’s”. We vertrokken weer vanaf de vestiging van Imparts in Ede.

Op zaterdag 20 april 2013 reden we onder een prachtige zonnige hemel de Volante Rally 2013. Menig dakje ging en bleef open. De rally voerde door de prachtige omgeving tussen Ede en Renkum vooral via de Betuwe. 

Never change a winning concept is ook weer van toepassing gebleken op de rally 2013. Met 33 equipes en het meest veelzijdige voertuigenpark van de afgelopen jaren werd gestart bij Imparts te Ede. Na de ontvangst, koffie en cake werden rallyschilden gemonteerd, het routeboek vast bestudeerd en vooral veel bijpraten. Zo blijkt de Volante-rally toch weer een geweldig netwerkevent.

Het eerste onderdeel na de start bleek voor velen een (te) groot probleem. De uitgezette visgraat op het industrieterrein van Ede werd ernstig moeilijk bevonden. Ook al was de uitleg enkele dagen van te voren verstuurd, lezen van reglementen lijkt toch voor veel HTS-ers een hindernis. De rest van de rally werd in de mooie omgeving van de Betuwe verreden. Equipes deden hun best om in de prijzen te vallen. Er werd fanatiek gestreden en natuurlijk werd er ook genoten van de natuur en het prachtige weer dat ons ieder jaar weer gunstig gezind is. Met opdrachten volgens bol-pijl, kaartlezen, speciale opdrachten en ingetekende etappes werd het eindpunt Campman in Renkum bereikt.

Met welke insteek men ook kwam uiteindelijk maakte dat niet uit. Na de finish werden de resultaten onderling vergeleken en werd nog eens onder het genot van een drankje gediscussieerd over de oplossing van de organisatie. De uitslag:

  1. Chris Westland en Jarno Spijker met de BMW 1602 uit 1974
  2. Rainier en Geert Straetmans met de Alfa Romeo GTV van 1995
  3. Michael van Rijen en John Hoeks met hun Porsche 911 van 1990
Volante Rally 2013-2


Tot meest bijzondere voertuig werd de prachtige Mazda 818 uit 1973 van de equipe Stefan Neuteboom en Enne-Jacob Wierda uitgeroepen.

Volante Rally 2013-3

Met ca 20 deelnemers, mensen van de organisatie en bestuursleden is na de borrel in restaurant Campman gegeten.
De dag was lang, het weer was weer prachtig, de rally was weer moeilijker, de stemming blijft opperbest, de discussies waren levendig, de lunch, borrel en eten waren prima verzorgd, de bekers dit jaar weer lelijker, kortom: Tot volgend jaar!

Hieronder zijn de foto’s van de dag te bekijken!

Foto’s Volante Rally 2013


De Volante Rally 2013 werd mede mogelijk door:

Comments are closed.