Verslag Volante Motortoertocht 2023

Verslag Volante Motortoertocht 2023

Regen, bewolking en herfstig. Zo konden we het weerbeeld wel omschrijven in de dagen voorafgaand aan de Volante Motortoertocht 2023.

Maar toen werd het zaterdag 13 mei, waren de weergoden ons gunstig gezind en kregen we wat we verdienden. Wat een fantastische dag hebben we deze editie weer mogen beleven!

Kopje koffie en een versnapering bij de start in Meerkerk. Na kennismaking met elkaar en met instructeur Peter van Oosterhout reden we de polders in. Wat ons wachtte was een gevarieerde route met bochtige wegen, maar ook voldoende rechte stukken om even van de omgeving te kunnen genieten.

Peter gaf ons middels een oortje diverse tips over de meeste ideale, maar ook veilige manier van rijden. Onze rij-lijnen en manier van kijken werden aangescherpt. Hierdoor werd het rijden nog leuker en vloeiender. Peter constateerde dan ook dat de groep qua rijden veranderd was in een eenheid die de juiste posities innam en vloeiend door het verkeer heen ging.

Deze dag was ook mede een succes door de leuke groep. Dit is wat Volante is, een mooie groep mensen met een gemeenschappelijke opleiding. Interesse in elkaar en in dit geval, de passie voor het motorrijden.

De afgelopen 3 edities heb ik het mogen organiseren. Tijd om het stokje over te geven. Wie pakt het op en neemt de organisatie voor de volgende editie voor zijn of haar rekening?

Tot de volgende! Nieck Rengerink


Een aantal foto’s van de dag kun je hieronder bekijken.

Foto’s Volante Motortoertocht 2023

Comments are closed.