Verslag Volante Motortoertocht 2022

Verslag Volante Motortoertocht 2022

Donkere wolken, zware regenbuien, waarschuwingen voor harde wind. Kortom de ideale omstandigheden voor de jaarlijkse Volante Motortoertocht editie 2022.

Gelukkig waren de omschreven omstandigheden aan de orde op de vrijdag ervoor. Want zaterdag hebben we mogen genieten van een fantastische dag met perfect weer voor een gezellig rondje door een deel van Overijssel en Gelderland.

Het recept was hetzelfde als voorgaande editie. We hebben Arno weer bereid gevonden om onze rijstijl op positieve wijze te beoordelen en waar het kon van nuttige aanwijzingen te voorzien.

Wat trouwens ook hetzelfde was als de vorige keer: BMW overheerste deze keer wederom. En toch hadden we een leuk gemêleerd gezelschap aan deelnemers, merken en type motoren.

Een leuke kennismaking met een kopje koffie was de start van de dag. Direct in het begin liet Arno ons wat behendigheidsoefeningen doen. Straatje keren, 8-jes draaien, etc. Dit zijn ook vaardigheden die van je verlangd worden op het moment dat je in de bergen gaat rijden.

Vervolgens ging het via de dijk langs de IJssel richting de pont naar Wijhe. Vanaf daar binnendoor via Wesepe, Raalte en Nijverdal richting de lunch in Hellendoorn.

Het tweede gedeelte ging via de Holterberg richting Bathmen, Warnsveld en Zutphen. Het gros van de route ging over smalle wegen langs boerderijen, over dijkjes en mooie bochtige wegen.

Telkens kregen twee mensen de aanwijzingen van Arno door middel van een portofoon met oortje. “Let op je positie op de weg”, “Kijk verder vooruit”, “Zoek het einde van de bocht” en het onvermijdelijke rijles-gevoel “Einde weg gaan we rechtsaf. Ik herhaal rechtsaf”.

Nuttige tips en op een prettige manier verteld.

De dag was veel te snel voorbij, maar dat is het meestal als het leuk is. Een snelle evaluatie aan het einde van de dag was louter positief. Lachende gezichten en positieve geluiden.

Wat ik persoonlijk erg waardeer is dat mensen de moeite hebben genomen om ook vanuit Castricum en Delft naar Apeldoorn zijn gekomen om samen te kunnen rijden.

Wie heeft er ideeën voor de volgende editie van Volante Motortoertocht? Qua opzet en rijgebied? Steek je hand op en we zullen in gesprek gaan. Organisatie, deelnemers en instructeur, dank jullie wel voor deze leuke dag!

Foto’s Volante Motortoertocht 2022

Een impressie van de dag is hieronder te vinden:

Comments are closed.