Verslag Volante Motortoertocht 2019

Verslag Volante Motortoertocht 2019

Zaterdag 18 mei 2019: de parkeerplaats van Van der Valk in Ugchelen is het startpunt van de Volante Motortoertocht.

Met een kop koffie binnen handbereik wordt er kennisgemaakt, maar ook bijgepraat door de deelnemers. Complimenten ook voor Bauke en Jelte, leuk dat jullie er waren namens het bestuur.

Nieuw dit jaar is, dat we de route gaan rijden onder toeziend oog van Arno, onze instructeur van vandaag. Hij heeft zijn sporen verdiend als motorrijder bij de politie en is via de video-surveillance naar zijn huidige functie als verkeersongevallen analist doorgegroeid. In zijn vrije tijd geeft hij al jaren voortgezette rijtrainingen voor motorrijders, in binnen- en buitenland. Kortom de ideale man om ons wat te leren en een leuke gesprekspartner!

Na de nodige instructies en het bewonderen van elkaars machines, deden we de helmen op en gingen we op weg. Via de bosrijke omgeving van Apeldoorn, Uddel en Nunspeet toerden we richting Elburg. Hier tankten sommigen de motor even af. Vervolgens reden we langs de dijk richting Kampen. Hier wachtte de mooie dijkweg via Zalk naar Hattem. Onderweg leerde Arno ons hoe we op een helling op een veilige manier konden straatje keren. Sowieso hielden we regelmatig even halt om de nodige uitleg van Arno te krijgen. Ook wisselden we dan de oortjes waarmee we tijdens het rijden de aanwijzingen van Arno konden horen.

Na Hattem vervolgden we de dijk verder naar de lunchlocatie. Hier werden de eerste ervaringen uitgewisseld. De stemming zat er goed in en iedereen vond het nu al geslaagd.

Het tweede deel voerde ons verder richting Dieren, via Wilp en Empe. Ook hier werden de kleine weggetjes opgezocht, waar we gedwongen werden om ver en breed te kijken. De aanwijzingen wierpen hun vruchten af. De snelheid ging iets omhoog en rijlijnen werden strakker. We eindigden de dag letterlijk op het hoogste punt. En wel op de Posbank. Hier kregen we de laatste tips over het rijden in de heuvels. Wie dat wilde kon nog enkele malen de Posbank heen en weer rijden.

Als afsluiting dronken we nog iets op een terras op de Posbank.
De dag is voorbij gevlogen! Het was een leuke en gemĂȘleerde groep, een mooie en gevarieerde route en om het af te maken hadden we fantastisch weer!
Wie sluit er volgend jaar aan?


De foto’s, gemaakt tijdens de dag, staan hieronder.

Foto’s Volante Motortoertocht 2019

Comments are closed.