Verslag Volante Kart Cup 2019

Verslag Volante Kart Cup 2019

Zaterdagmiddag 31-08-2019 12:00h. Yes, eindelijk is het zover, misschien wel het gezelligste Volante evenement van het jaar, tenminste… in de paddock dan. Het is de 6e en meest warme editie van de Volante Kart Cup.

Bovenop het dakterras van het “a la kart” café van Circuitpark Berghem is het goed toeven en gaat het geroezemoes helemaal los. Aan ieder tafeltje wordt bij gekletst, worden sterke verhalen verteld of even de laatste strategieën doorgenomen.

Na het aanhoren van de huishoudelijke mededelingen vanuit Volante en de briefing door Erna van Circuitpark Berghem kan het officiële programma van start gaan met om 13:30h de teampresentatie + foto. Na deze officiële plechtigheid kan de kwalificatie om 13:45h van start gaan. Topfavorieten “VP Motorsports” en “AT-Designs” kwalificeren zich voor de eerste startrij. Als dit een trend wordt, dan lijkt het wel als Mercedes vs. Ferrari in de Formule 1.

Om 14:00h gaat de twee uur durende race van start, er gaat minimaal 3x per team van coureur gewisseld worden en er zal 2x een verplichte tankstop plaatsvinden.
De weersomstandigheden lijken een positieve invloed te hebben op de rondetijden, was de snelste raceronde in 2018 1:00.187, in 2019 is dat 58.532. Sowieso lijkt de racepace in het algemeen verbeterd, het veld zit dichter bij elkaar dan voorgaande jaren.

Zo blijkt ook de top 3 geen uitgemaakte zaak te zijn. Strijden “VP Motorsports” en “AT-Designs” om de eerste plaats, wordt “AT-Designs” door een trage tweede tankstop (overmacht) plots naar de 8e plaats gedegradeerd… maar er is nog tijd. Tot verbazing rijdt nu het sponsorteam van YACHT op de 2e plaats, terwijl zij de 4 voorgaande edities altijd als hekkensluiter zijn geëindigd. Voor de hekkensluiter van editie 2019 moeten we ons richten tot het tweede sponsorteam van YER.
Na twee uur + twee ronden wordt de race afgevlagd.


De 6e editie van de Volante Kart Cup van 2019 leverde de volgende top 3 op:

  1. VP Motorsports
  2. YACHT
  3. AT-Designs*

*De prijs voor de snelste race ging naar AT-Designs met een rondetijd van 58.532

De aanmoedigingsprijs ging naar hekkensluiter YER met de opmerking vooral vol te houden, YACHT bewijst dat het effect heeft met een 2e plaats als resultaat na 4 deelnames.

Circuitpark Berghem bedankt voor de fantastische organisatie en verzorging van dit evenement. Sponsoren DETECH, YACHT en YER bedankt voor het mede mogelijk maken van dit evenement!
Deelnemers bedankt voor de gezellige en sportieve dag, zegt het voort en tot volgend jaar!

Naast de kwalificatie en race uitslag staat hieronder nu ook een rondetijdenoverzicht online. Voor de betere teamanalyse 🙂De foto’s van Circuit Park Berghem en Arnoud Thomasse kun je hieronder bekijken.

Foto’s Kart Cup 2019


De Volante Kart Cup 2019 werd mede mogelijk gemaakt door:

Comments are closed.