Verslag Volante bezoek Terberg

Verslag Volante bezoek Terberg

Donderdag 7 maart heeft het eerste Volante bedrijfsbezoek van 2013 plaatsgevonden. We gingen naar Terberg Benshop in Benschop. De specialist voor Terminal, Terrein en RoRo trekkers, Rail weg voertuigen, Wissellaadbak voertuigen en Shunters.

Volante bezoek Terberg-1

We bereikten al ruim voordat het bezoek zou plaatsvinden het maximum aantal van 40 deelnemers dat we hadden afgesproken. We werden ontvangen met een kopje koffie of thee en toen de meeste deelnemers binnen waren konden we de inwendige mens tegoed doen met soep en een heerlijke broodmaaltijd.

Allereerst kregen we een algemene presentatie met uitleg over het bedrijf en zijn geschiedenis. Terberg Benschop B.V. is voortgekomen uit een dorpssmederij in 1869 die gevestigd was op de lokatie waar het bedrijf nu nog steeds zit. De overgrootvader van de huidige directie begon toen in Benschop een smederij en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot fabrikant van speciale voertuigen. De automotive activiteiten begonnen na de tweede wereldoorlog toen men betere schommelassen onder legervoertuigen is gaan plaatsen.
Ze bouwen vrachtwagens op maat voor het grondverzet en bouwtransport en terminal/RoRo trekkers op maat voor het transport van trailers in havens, industrie, logistiek en distributiecentra.
De Terberg voertuigen zijn werkzaam in meer dan 80 landen in Europa, Afrika, Midden Oosten, ZO Aziƫ, China en Australiƫ.
Binnen de nichemarkten waarin ze actief zijn, leveren ze een zeer breed gamma aan voertuigen van een hoog kwaliteitsniveau.

Volante bezoek Terberg-2

Na de presentatie volgde een uitgebreide rondleiding door het bedrijf. Er was een verdeling gemaakt over vijf groepen waardoor het voor iedereen prima te volgen was. Vier van de vijf rondleiders hadden zelf aan de HTS-Autotechniek gestudeerd hetgeen e.e.a. nog specialer maakte. We kregen te horen en te zien hoe de productie plaatsvindt en hoe men de capaciteit die vrijkwam doordat de productie door de crisis toch wat daalde gebruikt heeft om in twee hallen een compleet nieuwe productielijn helemaal zelf op te zetten. De robotinstallatie voor het lassen van de frames was indrukwekkend.

Volante bezoek Terberg-3

Bij de rondleiding kwamen we ook nog bij de plek waar het allemaal begon. De smederij van de oprichter.

Na de rondleiding kwamen we nog bij elkaar voor een drankje met gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken.

Een van de deelnemers heeft de ervaring van dit bezoek pakkend samengevat op de Social Media. Hij schreef: “Ik spreek (volgens mij) voor alle aanwezigen: Prachtig bedrijf. We mogen trots zijn dat we in Nederland deze fantastische producten produceren. Hartelijk dank aan alle presentatoren voor de uitstekende rondleiding.

Bijzondere dank aan Terberg Benschop en alle betrokkenen bij het bezoek.

Comments are closed.