Verslag Volante bezoek Nooteboom Trailers

Verslag Volante bezoek Nooteboom Trailers

Met het bedrijfsbezoek aan Nooteboom Trailers organiseerden we de laatste activiteit van 2015.

Bezoek Nooteboom

Op dinsdag 17 november was het zover, we mochten Nooteboom Trailers BV te Wijchen bezoeken. Dat dit een interessant bedrijf is blijkt wel uit het aantal aanmelding. De groep was ruim 2 maal zo groot dan bij het best bezochte bedrijfsbezoek tot op heden.

De ontvangst was om 17:00 uur in de kantine met een drankje. Door een ongeval op de A50 duurde het even voordat de meeste deelnemers aanwezig waren, maar toen het officiƫle programma begon om 17:30 waren we zo goed als compleet.

Het evenement is geopend met een introductie van Marinka Nooteboom, de 5-de generatie binnen dit familiebedrijf. Zij heeft ons hartelijk welkom geheten en in het kort iets verteld over de rijke geschiedenis van dit  familiebedrijf dat met trots het predikaat “Koninklijke” draagt.

Verder hebben we nog 2 interessante presentaties gehad. De eerste was van de Manager Engineering over het productportfolio en een paar interessante innovatieve gepattenteerde oplossingen die binnen Nooteboom ontwikkeld zijn. De tweede presentatie ging over de implementatie van Lean binnen de productie en andere afdelingen van het bedrijf.

Na het eerste deel van het programma, met nog een kop soep en een heerlijke broodjes tussen de 2 prestaties, zijn we verdeeld over 5 groepen door de fabriek rondgeleid. Hier was te zien hoe de onderdelen worden geproduceerd en geassembleerd tot eindproduct. Ook het magazijn was indrukwekkend waar alle onderdelen lagen die binnen 24 uur in heel Europa beschikbaar zijn.

Ter afsluiting was er nog een netwerkborrel. Hier was nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan de verschillende medewerkers van Nooteboom en vanzelfsprekend ook om onderling te netwerken.

Tot slot willen we natuurlijk Nooteboom van harte bedanken voor het mogelijk maken van dit bezoek. Voor alle Alumnileden die er niet bij waren, jullie hebben echt iets gemist!

Je kunt de foto’s hieronder bekijken.

Foto’s bezoek Nooteboom Trailers

Comments are closed.