Verslag Volante bezoek Inalfa Roof Systems

Verslag Volante bezoek Inalfa Roof Systems

Op donderdag 21 mei was het dan zo ver, Volante heeft een bezoek gebracht aan Inalfa Roof Systems Group te Venray. Dit bedrijf is de grootste leverancier voor OEM’s van opendaken voor personen en vrachtauto’s. Binnen de personenautomarkt leveren ze aan alle OEM’s behalve Toyota. Ze hebben bijna alle type daken in het assortiment en op de R&D afdeling wordt continu aan nieuwe concepten gewerkt.

Volante bezoek Inalfa-1

Na ontvangst met koffie, thee en een lekker stuk Limburgse vlaai heeft Bart Rouwette, Vice President Operations Europe, een presentatie gegeven. Hierin kwam de rijke geschiedenis aan bod tot aan de wat slechtere tijden net voor de overname door een Chinese partij. Vanuit China is er toen flink geïnvesteerd, en dat gebeurt nog steeds gezien het gigantische nieuwe pand wat nu in aanbouw is. Een belangrijke doelstelling in de afgelopen 2 jaar daarvoor was dat de omzet zou verdubbelen van 500 miljoen naar 1 miljard wat ruimschoots gerealiseerd is. Voor de komende 2 jaar is de doelstelling om de omzet weer te verdubbelen. Een doelstelling die zeer realistisch is gezien de grote projecten die er lopen en de markt in China die hard aan het groeien is.

Na de presentatie was het tijd voor een uitgebreide rondleiding. Hiervoor werden we in 2 groepen verdeeld en langs de productie, meetkamer en testafdeling geleid. Tijdens deze rondleiding werd vanzelfsprekend uitgebreid verteld welke werkzaamheden plaatsvonden en waarom de processen  zo waren ingedeeld. Ook stonden er medewerkers klaar om in detail wat dieper in te gaan op de werkzaamheden op de betreffende afdeling. Een voorbeeld hiervan is Volante lid Anthony Koot, Team Leader Test – Support & Technology, die in 1999 aan de HTS-Autotechniek is afgestudeerd. Anthony vertelde in detail hoe, wat en waarom ze testen op deze afdeling.

Na de rondleiding was er nog ruim de tijd voor een gezellige netwerkborrel.

Overigens is dit bedrijf, waar we binnen Nederland echt enorm trots op mogen zijn, hard op zoek naar medewerkers op verschillende afdelingen waaronder bijvoorbeeld engineering en testing. Meer informatie verschijnt regelmatig via de Volante vacaturservice en staat op de website van Inalfa.

Als laatste nog een compliment voor Maartje Vaessen, EMT Management Assistant, voor de zeer goede organisatie van dit bedrijfsbezoek

We hopen als de nieuwbouw gereed is snel nog een bezoek aan Inalfa te kunnen realiseren.

Volante bezoek Inalfa-2

Comments are closed.