Verslag Volante bezoek Bosch Transmission

Verslag Volante bezoek Bosch Transmission

Op donderdag 23 februari 2012 werden we ontvangen bij Bosch Transmission Technology in Tilburg.

We kregen eerst algemen informatie over het bedrijf dat is voortgekomen uit Van Doorne’s Transmissie (VDT) en sinds 1995 deel uitmaakt van Bosch. Sinds enige tijd is de naam Bosch transmission Technology.

Bosch bestaat uit drie divisies:
1. Automotive
2. Industrial
3.Consumer Goods & Building Technology

Bosch Transmission Technology is onderdeel van de Automotive divisie. Deze Automotive divisie realiseert 60% van de totale omzet van 51,4 miljard Euro (met 300.000 medewerkers).

Tilburg is het Center of Competence met R&D, mass production en sales + marketing.

De productie groeit gestaag van 3,1 miljoen duwbanden in 2010 via 3,6 mijoen in 2011 naar een geprognotiseerd aantal van 4,5 miljoen in 2012.

Het bedrijf richt zich op de duwband en de key components pully en het hydraulische systeem.

Kort werd de ontwikkeling geschetst vanaf de Variomatic met 20 kW (75 Mn bij 2400rpm) met een levensduur van 50.000 km of minder naar de toepassing in de Nissan Murano van 188 kW (334 Nm bij 4400 rpm) met een levensduur van + 300.000km.

De Key Performance Indicators voor de CVT zijn momenteel:

  • Fuel efficiency
  • CO2 emissie
  • Cost
  • NVH

Na de algemene presentatie kregen we nog uitgebreid uitleg over de techniek van de CVT en bezochten we de proefstanden. Met heeft zelf ontwikkelde testopstellingen waarin op een voudige wijze een duwband gewisseld kan worden. Na een uitgebreide rondleiding door de productie werd nog wat nagekaart en afgesloten met een kopje koffie.

Onze dank gaat uit naar Ard, Frans en Lucas, de presentatoren en rondleiders en in het bijzonder naar Jan van Wijk die onze gastheer was en het bezoek bij Bosch georganiseerd heeft.

Comments are closed.