Verslag bezoek Mitsubishi Turbochargers and Engines

Verslag bezoek Mitsubishi Turbochargers and Engines

22 Juni waren wij van Volante te gast bij Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe in Almere. Hier worden turbo’s ontwikkeld en geproduceerd voor een zeer uiteenlopend scala aan voertuigen.

Lex, Dennis en Marcel hadden voor ons een zeer interessant en mooi programma in elkaar gezet. Op een lege maag kun je niet luisteren, dus losten een aantal schalen met Japanse lekkernijen dit probleem op.

Vervolgens kregen we de geschiedenis van het bedrijf te horen. Verbazingwekkend hoe regelgeving soms leidt tot een arsenaal aan bedrijven die in de basis dezelfde naam dragen.

Uiteraard werd de techniek niet vergeten. Welke merken gebruiken een turbo van Mitsubishi? Hoe ziet een ontwikkeltraject eruit? Wat doet men allemaal in Almere? En wat verwacht men van de nabije toekomst op turbogebied? Deze vragen en nog vele anderen werden beantwoord in een boeiende presentatie.

Verhalen en plaatjes zijn mooi, maar wij willen ook de hardware zien! En die hebben we gezien. De assemblage van turbo’s voor o.a. BMW en PSA. De combinatie van machinale – en menselijke arbeid. Een complete productielijn inclusief een test aan het einde. Zeer boeiend! Ook de volautomatische productielijn van de cartridges was buitengewoon interessant.

Ten slotte waren de testbanken aan de beurt. Leuk om te zien welke voorzieningen er getroffen zijn om een turbo los van de motor te testen. Naast een volledige opstelling van een motor met een turbo erop.

Gezien de warmte in de testcellen waren we aardig aan een afsluitend drankje toe, waarin ook prima werd voorzien. Een gezellige avond kwam zo mooi tot een eind.

Namens alle deelnemers willen we Mitsubishi Turbo en hun mensen, hartelijk danken voor de perfect georganiseerde avond en de mogelijkheid om eens in hun keuken te mogen kijken.

Comments are closed.