Verslag ALV en najaarsevent The Gallery

Verslag ALV en najaarsevent The Gallery

Een aantal leden bezocht op 13 oktober het najaarsevent 2012 bij The Gallery te Brummen.

Najaarsevent 2012-1

Alhoewel de regen in royale mate neerkletterde en de wind guur om het pand heen blies, was het een mooie dag.

Jaarvergadering
Ditmaal was The Gallery te Brummen de verzamelplaats voor Alumni van de HTS Autotechniek. Na de ontvangst, de jaarvergadering. Rapportage, vooruitblikken, cijfers, groei, intenties en plannen voor het komende jaar en een, zoals het in de statuten staat, stemming voor in en uittredende bestuursleden.
Na verantwoording is Marc Blom afgetreden als penningmeester. Na twee periodes van 2 jaar was er statutair een einde gekomen aan zijn directe betrokkenheid. Unaniem is Marjolein Kool gekozen tot zijn opvolger.

Najaarsevent 2012-2
Najaarsevent 2012-3

Bij de toetreding van Marjolein is haar plek in de activiteitencommissie ingenomen door Jeroen van Gend, die al ruime tijd als meewerkend lid meedraait. Komend jaar zullen de posities van voorzitter en secretaris beschikbaar komen. Het bestuur zal de komende periode nieuwe kandidaten benaderen. Uiteraard kunnen alle Volanteleden zich beschikbaar stellen voor deze functies. Aanmeldingen kunnen via het secretariaat.


De notulen van de vergadering zijn hieronder te lezen:

Najaarsevent 2012-4

Lunch en boy-toys
Tijdens de zeer geanimeerde lunch is uitgebreid genetwerkt en rondgekeken in het assortiment auto’s en motoren, dat te koop staat in The Gallery.
Tevens konden wij het speelgoedmuseum bekijken op de tweede etage. Dat auto’s “Boy-Toys” worden genoemd is bekend, maar ook het geëtaleerde speelgoed behoorde zeer waarschijnlijk tot dezelfde categorie.

Najaarsevent 2012-5

Middagsessie
Na de lunch werd de middagsessie geopend door Nico Aaldering, directeur en eigenaar van de Gallery. Al ruim 25 jaar is hij een begrip in de wereld van klassiekerliefhebbers: Classic en Sportscars. Hij gunde ons een kijkje achter de schermen in het reilen en zeilen van dit bedrijf. Aanvankelijk als specialist in Alfa Romeo’s, maar nu nagenoeg volledig verschoven in de richting van import en export van klassiekers. Met zijn pand in Brummen is een nieuwe formule ontstaan, wat ons betreft een perfecte gelegenheid om het nuttige met het aangename te verenigen.

Najaarsevent 2012-6

Smiling Truck
Stuart Purdy, Lead Designer bij DAF Trucks was als eerste design gastspreker aan de beurt om het ontwerpproces van de nieuwe en imposante DAF Euro6 XF toe te lichten. Met prachtige beelden van het ontstaan van de nieuwe cabine nam hij ons mee in de beleving van een designer.
Het breed glimlachende front van de nieuwe XF zal ons lang bijblijven.

Bestaansrecht
De laatste spreker, Elmer van Grondelle stelde dat we eigenlijk pas over een auto mochten praten in de auto ook bestaansrecht heeft. Elmer heeft zijn blijdschap en verdriet met ons gedeeld en nam de aanwezigen mee in zijn wereld, waarin hij vele produkten van verwarde designers ten toon spreidde. Rijdt u nog rond met een regensensor of overweegt u toch de aanschaf van een Aston Martin Signet? Ik durf niet meer!

Najaarsevent 2012-7

Oud en minder oud
De middagsessie werd afgesloten met een rondje oud-en-nieuw. Coryfeeën van weleer waren aanwezig om hun ervaringen te delen. Voormalig directeur Ewoud de Vreugd, Frau Brigitte Hunger, Albert Lie, Antoine Janssen en Lukas Dik gaven onder leiding van Jeroen van de Braak hun visie op toen en nu. Een geanimeerde discussie, waarin Frau Hunger uiteraard de show stal en ons zowel gevraagd als ongevraagd liet weten dat kauwgom kauwen in de schoolbanken werkelijk niet kan en dat goede manieren gerespecteerd dienen te worden.

Najaarsevent 2012-8

Netwerkborrel
Zoals gebruikelijk bij de afsluiting van een Volante-bijeenkomst is netwerken (en borrelen) een goede gewoonte. Zeer geanimeerd mengde jong en oud zich en konden oude verhalen verteld worden. Natuurlijk mooie auto’s kijken en nog even die nooit gestelde vraag aan Albert Lie voorleggen.

De regen kletterde tegen de ramen, de wind was nog altijd guur, maar…
Het was een mooie dag.
De volgende bijeenkomsten staan al weer gepland. Kijk op onze agenda!

Foto’s van de dag zijn hieronder te bekijken.

Foto’s ALV en najaarsevent The Gallery

Comments are closed.