Verslag ALV en najaarsevent Tachyon

Verslag ALV en najaarsevent Tachyon

In oktober loopt het verenigingsjaar van Volante ten einde. Het moment om verantwoording af te leggen aan de leden. Zoals de laatste jaren gebruikelijk hebben we e.e.a. weer gecombineerd met een bedrijfsbezoek. We waren te gast bij Tachyon in Soest.

In totaal iets meer dan 30 leden en enkele introducés togen op 3 oktober naar Soest. Tijdens de jaarvergadering waarin het bestuur uitleg gaf over de activiteiten van het afgelopen jaar en de plannen voor het komen jaar werd Robert Jan de Bree gekozen in het bestuur om de komende jaren de functie van voorzitter PR-commissie te gaan uitvoeren. De slides van de bestuursvergadering en de notulen kun je hieronder bekijken.


Na de jaarvergadering nam Maarten Buitenhuis van Tachyon Motorsport, Tachyon Engineering en Hydrotest Systems het woord en leidde ons rond door zijn bedrijf.

Maarten, in 1998 afgestudeerd aan de HTS-Autotechniek vertelde vol passie over zijn carrière die, tijdens de opleiding, begon met een stage bij Cavalino Engineering en stage /  afstuderen bij Vege in Tunesië en daarna werd voortgezet bij Peter van Erp bij Cavalino en later Spyker Squadron. Uiteindelijk resulteerde e.e.a. in Tachyon Motorsport met het prepareren van klassieke Amerikaanse raceauto’s volgens FIA specs. In het bedrijf staan nog een groot aantal voertuigen waar in de loop der tijd aan gewerkt is.

Door de downsizing van straatauto’s kwam Maarten op de gedachte dat dit ook in de racreij weleens zou kunnen gaan gebeuren en begon hij met het engineeren van turbo’s. Uiteindelijk werd de racerij niet de markt waarop hij gehoopt had maar het turbowerk bleek aantrekkelijk te zijn voor kleine series zoals voor de McLaren P1 waarvoor met onderdelen van MTEE kleine series turbochargers gebouwd worden. Maarten toonde ons zijn productielijn en vertelde hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

De jongste lood aan de Tachyon stam is Hydrotest Systems een oud bedrijf uit Soest dat vorig jaar overgenomen is. Het bedrijf is specialist in het maken van dubbelwandige dieselinspuitleidingen voor de scheepvaart. Een heel andere tak van sport maar interessant om te horen en zien hoe dit aangepakt wordt.

Na de rondleiding met uitgebreide uitleg werd de succesvolle dag afgesloten met netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Maarten bedankt voor de gastvrijheid!!

Foto’s ALV en najaarsevent Tachyon

Comments are closed.