Verslag ALV en najaarsevent Louwman Museum

Verslag ALV en najaarsevent Louwman Museum

Zoals gewend was weer op de 2e zaterdag van oktober (8 oktober) het Volante najaarsevent. Deze keer gingen we naar Louwman museum in Den Haag.

Najaarsevent 2011-2

Na de ontvangst en de koffie vond eerst de algemene ledenvergadering plaats waar uitleg gegeven werd over de activiteiten van 2011 en de plannen voor 2012 werden onthuld.

De notulen van de vergadering zijn hieronder te lezen:
Na de lunch werd het tweede deel van het programma gevuld door een aantal sprekers.

Marc de Leeuw informeerde de aanwezigen over de opzet van HAN Automotive en gaf daarbij aan wat er naast de bacheloropleiding tegenwoordig nog meer gedaan wordt. De laatste ontwikkelingen m.b.t. een Engelstalige Bachelor, ACE (Automotive Center of Experise) en de mogelijkheden die de lectoraten en ARLA (Applied Research Lab Automotive bieden vor bedrijven. Aan het einde werd gediscussieerd over enkele stellingen

Spreker 2 Cornelis Kit  vertelde over de ontwikkelingen m.b.t. de automotive in China. De cijfers waarmee Cornelis op de proppen kwam verbaasden menigeen ook had hij een aardige collectie foto’s van allerlei voertuigen die tijdens verschillende bezoeken aan China gespot waren De laatste spreker Wout benning vertelde de toehoorders over de duurzaamheidsfilosofie Mercedes-Benz. We kregen uitleg over het hoe en waarom van de zaken die nodig zijn om te voldoen aan de steeds strenger worden milieu-eisen. De filosofie van het moederbedrijf werd uitgelegd en e.e.a. werd nader voor de situatie in ons land bekeken.

Najaarsevent 2011-1

Na een drankje werden we door gidsen rondgeleid door het Louwman museum. We kregen zeer uitgebreide informatie over de collectie en in het bijzonder over de tentoongestelde (slechts de helft van de collectie staat in het museum) voertuigen. De annecdotes waren niet van de lucht. Het enige probleem was dat de tijd eigenlijk te kort was. Zeker de moeite om voor het museum nog eens terug te gaan.

Het Louwman Museum herbergt ’s werelds oudste privé-collectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderddertig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.
De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dat doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman een importschap voor Dodge- en Chrysler-automobielen begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

We sloten de dag af met een gezellige netwerkborrel een de nodige hapjes.

Foto’s van het najaarsevent zijn hieronder te bekijken en via deze link kom je ook nog bij een fotoalbum van André Uijleman Anthonijs.

Foto’s ALV en najaarsevent Louwman Museum

Comments are closed.