Terberg Volante Rally 2018 in de Eifel

Terberg Volante Rally 2018 in de Eifel

Vanwege het 10-jarig jubileum hebben we in 2018 groots uitgepakt met een tweedaagse versie van de Terberg Volante Rally!!

Zaterdagochtend 14 april 8:30h, locatie “Hotel Winselerhof” nabij Landgraaf.
De eerste bolides zijn al gesignaleerd met een laagje ochtenddauw. Er staat een mooi weekend te wachten. De Terberg Volante Rally 2018 – Eifel Special. Nummer 9 van een reeks prachtige rally’s gereden door oud HTS’ers. Een prachtig startveld variërend van de 2CV van Flip en Victor tot de Alfa 4C van Dave en Ton.

Volante Rally 2018 1

Bij de aanmelding werd het routeboek gretig in ontvangst genomen door de deelnemers. De routes werden zorgvuldig gepland. De briefing werd door Paul van RallySupport verzorgd, waarna de eerste auto’s om 11:00u van start gingen.

Met een bol-pijl route gevolgd door een stuk kaartlezen voor gevorderden ging het richting Monschau, een pittoresk stadje waarbij de (meeste) deelnemers ruim een uur de gelegenheid hadden het stadje te verkennen en van hun lunch te genieten.

Volante Rally 2018 2

Vanaf Monschau wordt de weg vervolgd door het prachtige Eifel gebied met haarspeldbochten, mooie heuvelpartijen en idyllische dorpjes. Het einddoel van dag 1 was hotel “Royal Montana” in Altenahr. Een enkele deelnemers hadden het geluk te mogen parkeren voor de deur van het hotel.

Dag 1 heeft een fantastische indruk achter gelaten waarbij uitgebreid ervaringen gedeeld worden onder het genot van een heerlijke Schnitzel en voor de liefhebbers Weissbier.
In de bar werd de evaluatie voortgezet tot in de late uurtjes.

Volante Rally 2018 3

Dag 2, de Formule 1 race van China was, voor sommige deelnemers, belangrijker dan het ontbijt. Rond 9:30h werden de routeboeken uitgereikt en de tactieken van de dag bepaald. De koude start van verschillende voertuigen galmend in de oude straatjes van Altenahr was bijzonder fraai. Na een uur is de rust wedergekeerd en was iedereen onderweg naar het einddoel “Bilderberg Château Holtmühle in Tegelen.
De BMW Z3 van Frans en Pieter werd staande gehouden door de bewoner van een van de dorpjes waarbij ze gewezen werden op overenthousiaste bediening van het rechter voetpedaal door bepaalde deelnemers.
Het stukje onverhard was zichtbaar op de voertuigen, maar mocht de pret niet drukken.
Eenmaal aangekomen op “Bilderberg Château Holtmühle” werd er druk nagepraat over de fantastische rally waarbij het weer wederom in ons voordeel heeft gewerkt.

Conclusie: Een onwijs mooie rally door een nog mooier landschap met een zeer gemêleerd deelnemersveld met een gezamenlijke passie voor Automotive.

Volante Rally 2018 4

De uitslag:

  1. Chris Westland en Jarno Spijker met hun Opel
  2. Jeanette Polman-Blankespoor en Ina van Goor met de Triumph STA
  3. Marco van Mourik en Kevin Kaiser met de Toyota Starlet


Het succes van de Terberg Volante Rally 2018 blijkt uit de quotes van deelnemers:

  1. “Super mooie twee dagen gehad! Organisatie bedankt! Het waren twee topdagen!”
  2. “Dank voor het toffe weekend”
  3. “Dank aan de organisatie het was geweldig. Wat mij betreft volgend jaar weer een 2-daagse.”
  4. “Het waren 2 geweldige dagen! Wat ons betreft volgend jaar weer.”


De foto’s, gemaakt door Anne Pardoel, Bauke Scholten, Jelte Mollema en Jacco van Son, staan hieronder en op onze Facebook pagina.

Foto’s dag 1 Foto’s dag 2


De Terberg Volante Rally 2018 werd mede mogelijk gemaakt door de steun van:

Comments are closed.